Vakantiecursus glas in de Lorraine


Atelier de Muze

vakantie cursus glas in Frankrijk
Op een heerlijke plek in de Lorraine onder begeleiding van glas kunstenares Anjo Brohm
5 dagen aan de slag met glas aan de brander. 
Voor beginners: Kennis maken met basistechnieken die al tijdens de eerste dag kralen tot resultaat hebben. Elke dag gaan we een stap verder om je vaardigheden te verfijnen zodat je al doende in korte tijd de voeling met het glas krijgt waardoor je kunt gaan spelen en je eigen creativiteit tot uiting kunt brengen in je werk.
Voor gevorderden:  We pakken de draad op jouw niveau op en werken verder aan nieuwe technieken. Kleine glasobjecten en delicate decoraties komen binnen bereik.

Aankomst zondag   5 augustus   –   vertrek  zaterdag 11 augustus


Prijzen:  Cursusprijs is incl. materialen, maaltijd bij aankomst, koffie/thee/fris/lekkers tijdens de cursus en dagelijks heerlijke uitgebreide maaltijd met drankjes, 6 overnachtingen plus ontbijt op onze authentieke locaties € 695
Atelier De Muze, 21 Grande Rue,  55110 Sassey-sur-Meuse



Voor meer info en inschrijven:
info@anjobrohm.eu      0031(0)647660051



Glascursus in de Bourgogne

Glascursus in Volkenkundig Museum Leiden

Vakantie met ultieme ontspanning en creatieve uitdaging
Als je achter de glasbrander terecht komt dan is er even niets anders meer. Op een hele natuurlijke wijze ontwikkel je stap voor stap de basis vaardigheden van het werken met glas met al snel verrassende resultaten. Daarna ontstaat er steeds meer ruimte voor je eigen creativiteit. We hebben bewust gekozen voor werken van 9.00 tot 13.30 uur met aansluitend alle tijd voor een uitgebreide maaltijd met wijn/fris zodat je in de loop van de middag nog van alles kunt ondernemen. 
Uitzicht als je de tuin uitloopt de heuvels in

De omgeving is prachtig: heuvels, bossen, valleien en het onaangetaste stroomgebied van de Franse Maas. Wandelen, fietsen, zwemmen of een mooi boek. Verdun en Sedan liggen op een half uurtje rijden, Charleville is zeer aangenaam (40 min) en Metz en Reims op ruim een uur rijden. Stenay (11km) is een aangenaam oud stadje met alle voorzieningen, Dun sur Meuse (4km) en Mont devant Sassey (2 km) zijn aangename plaatsen om te bezoeken en hebben beiden monumentale romaanse kerken uit de 12e en de 11e eeuw.

La Meuse


Sassey sur Meuse

De naam van ons dorp stamt uit de Romeinse tijd, Sassey is afgeleid van het Latijnse Sacellum wat klein heiligdom/tempeltje betekent. De Maas was op dit punt in de zomer doorwaadbaar en vanaf de heuvels in de directe omgeving had je controle over de Maas vallei. Kortom een strategisch punt waar de Romeinen zich vestigden.

Het dorp had begin vorige eeuw ruim 600 inwoners, inmiddels ongeveer 100. De zich steeds meer nationaal en internationaal oriënterende economie holde de locale markten uit en veroorzaakte grote leegloop. Inmiddels is Sassey een simpel boerendorp maar met nog steeds een prachtige ongerepte omgeving.

Heerlijke ruime tuin met zon en schaduw

Ons huis is een naar schatting 300 jaar oude wijnboerderij. Wij hebben alles zoveel mogelijk in de originele staat behouden.  


Doorkijkje van de keuken naar de kamer in woongedeelte


Anjo Brohm glaskunst






Sinds 1985 is Anjo Brohm actief als kunstenares. De spannende interactie tussen structuur en kleur is voor haar een steeds terugkerende uitdaging.

Het begon met het ontwerpen van zijde stoffen voor interieur of voor het maken van exclusieve kleding.  

Sinds 1995 concentreerde zij zich op het werken met mozaïek geïnspireerd op de Moorse traditie. Zij voerde tal van opdrachten uit, maakte eigen werk en begon met het geven van workshops. 
In 2000 volgde zij een intensieve opleiding fresco schilderen onder leiding van Italiaanse kunstenaars in Venetië. Zij voerde opdrachten uit en gebruikt de techniek in haar eigen werk in combinatie met mozaïek en glas.

Al 15 jaar is het werken met glas de hoofdzaak geworden, aan de brander, in de fuse-oven maar ook met emailleer-technieken. Eigenlijk komt het altijd weer op hetzelfde thema terug: de fascinatie voor de prachtige wisselwerking tussen kleur en structuur. Steeds duidelijker tekent zich het vervolg af, de combinatie van deze technieken in zelfstandige objecten en toegepast in interieurs. Daarnaast maakt ze unieke glazen sieraden.
Naast zelfstandig werk en werk in opdracht geeft Anjo workshops en cursussen in Nederland en vakantie cursussen in Frankrijk.


"Flores" glassculpturen van Anjo Brohm





+31(0)647660051


VAN HARTE WELKOM!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vakantiecursus Portugal 2022 glasbranden / glasblazen

Vakantiecursus Glas aan de brander in Frankrijk